Overwin je angsten

Overwin je angsten, voel je vrijer en leef!

Loslaten

Loslaten: Het klinkt misschien wat zweverig, maar ook als je met beide voeten stevig op de grond staat, heb je waarschijnlijk wel eens ervaren hoe heerlijk het is om een opgeruimd huis te hebben, om spullen die je niet meer nodig hebt weg te gooien, of om over een situatie te denken: Weet je wat, ik kan er niets aan veranderen, ik accepteer het. Niets zweverigs aan dus, loslaten is heerlijk.

Vasthouden

Het tegenovergestelde van loslaten is vasthouden. Vrienden die meer energie kosten dan opleveren, een baan waar je je eigenlijk allang niet meer goed bij voelt, spullen die je waarschijnlijk nooit meer gaat gebruiken, rancune naar mensen uit het verleden; wat levert het je op? Waarom houden we zo vaak vast aan dingen die niet goed voor ons zijn? Deels komt dat omdat we weten wat we hebben en niet weten wat we zullen krijgen als we het laten gaan. We zijn allemaal een beetje bang voor het onbekende. Vasthouden kan dus te maken hebben met een gevoel van controle. En soms is vasthouden prima: vasthouden aan je doel kan je helpen het doel te bereiken. Het verschil is, dat vasthouden aan een gesteld doel gaat over iets in de toekomst, het kan je iets brengen. Iets vasthouden uit je verleden brengt vaak stress met zich mee.

Dus laat maar gaan

Om iets nieuws en beters of mooiers te kunnen ontvangen, moet je dus eerst iets anders loslaten. Je hebt de ruimte nodig om nieuwe dingen in je leven toe te kunnen laten. Vaak denken we onbewust dat de grote leegte verschrikkelijk is, of dat er niets, of dat er iets minder goeds voor in de plaats zal komen. Terwijl het meestal precies andersom is.

Of het nu gaat over mensen, activiteiten, spullen of emoties, overweeg regelmatig of ze je meer energie geven dan dat ze nemen, en maak in dat laatste geval een andere keuze. Je zult zien dat je ruimte creëert voor iets beters.

Wens je individuele support om jouw obstakels te overwinnen?

error: *Inhoud is beveiligd*