Creëer overzicht

Creëer overzicht, verruim je blik. Neem tijd voor jezelf.

Tijd voor jezelf om overzicht te creëren 

We hebben het allemaal druk. De vraag is, hebben we het echt druk, of maken we ons druk? Sinds de introductie van de computer, afwasmachine, wasmachine, droger, stofzuiger, diverse keukenhulpen en elektrische gereedschappen, zou je denken dat we een heleboel tijd besparen. Dat we dagelijks een flink aantal uren achterover zouden kunnen leunen. Echter, zo voelt het meestal niet. Hoe komt dit? Deels omdat we steeds meer willen en van onszelf ook vaak moeten. We willen een goede moeder of vader zijn, een goede partner, familielid, vriend of vriendin, we willen dat het huis ten alle tijde schoon en opgeruimd is, dagelijks koken, leuke hobby’s, voldoende sporten. Tegelijkertijd willen we er ook nog leuk uitzien. En wat levert het ons op? Een agenda die tot op de minuut vol gepland is. 

 

Ontspan

Het zal geen verassing voor je zijn dat we heel veel van wat we denken nodig te hebben, eigenlijk niet nodig hebben. Elke dag het hele huishouden doen is niet nodig, regelmatig afspreken met vrienden die meer energie kosten dan opleveren is niet nodig, direct reageren op alle mails in een volle mailbox is niet nodig, dagelijks sporten is niet nodig, altijd bereikbaar zijn en constant op de hoogte blijven van alle social media is niet nodig en er altijd perfect uitzien ook niet. Veel van de dingen die we doen, doen we uit gewoonte. We zijn vaak verleerd om ons te vervelen. Terwijl je vervelen, of gewoon een tijdje helemaal niets doen, veel op kan leveren. 

Het voordeel van verveling

Als kind verveelden we ons vaak. Als volwassene doen we dat nog zelden. Er is altijd wel een klusje in of om het huis dat al een tijdje op de planning staat. Toch is verveling op z’n tijd heerlijk en ook nuttig. Het geeft je de kans om te luisteren naar je lichaam en je gevoel. Wat direct ook als lastig kan worden ervaren. Als we stilzitten, worden we gedwongen te voelen. Dat is een van de redenen dat mensen vaak maar door blijven rennen. En het is ook meteen de reden om dat niet te doen. Hoe dichter je bij je gevoel blijft, des te beter zijn de keuzes die je maakt in je leven. En vroeger of later zul je moeten luisteren naar je gevoel. Hoe sneller je ermee begint, des te makkelijker het is.

Kan je hier steun bij gebruiken? Plan een vrijblijvend gesprek en dan bekijken we hoe ik je hierin kan ondersteunen.

error: *Inhoud is beveiligd*